31. Špikované telecí[cu]telecí] telecy šnitle na mísu strojiti[cv]strojiti] ſtrogjti.
Vezmi pěkné telecí maso křehké, nařež z něho podlouhlých topínek, vyšpikůj špekem, hřebičkem, skořící[cw]skořící] Skořjcy a s rozmarynou, nasol drobet a tak upeč, pak rozklaď na mísu, nalej na to vína, aneb kyselých zrnek na to nasyp, okořeň květem, pepřem a trochu zázvorem, též skořící[cx]skořící] ſkořjcy, pak vlej na to čtvrt žejdlíka hovězí dobré polivky[cy]polivky] Poliwyk, postav s tim tu mísu na uhlí, poklop jinou mísou, nech, ať se to zponenáhla vaří, začasty tim obracůj a posyp drobet cukrem, aby to přikyslý a spolu přisladký bylo, naposledy přidej nového másla.
32. Malé[cz]Malé] Male šnitle s špekem a s kaprlemi.
Nařež z telecího masa šnitlův, rozpleskej hodně s nožem, nasol drobet, vlož do rendlíka, okořeň květem, skořicí[da]skořicí] skořjcy, pepřem, přidej drobet rozmaryny a strouhané muškátové kulky, zaceď to hodně zoftem z dvouch neb třech citronův, postav na uhlí, přisyp nětco maličko strouhané žemličky a nech to zpovolna[db]zpovolna] z powolná temfovati a dá to samo od sebe vlhkost, když to špekem na kostky skrájeným a s kaprlemi posypeš.
33. Pečené kůře s těstem polité.
Upeč na čisto kuřátko, pak zdělej těsto jak na štrudle a vlož to pečené kůře na rendlík, tim těstem ho polej a smaž, až pěkně červené bude, potom polej ho s horkým máslem, aby[dc]aby] áby draslavé[dd]draslavé] draſlawe nebylo a tak suché dej na stůl[de]stůl] Stul.
34. Jiternice dělati.
Usekaje vepřové játra na drobno, přisekaje do nich[df]nich] njch dobře třetí díl špeku, vraž do toho čtyry neb pět žloutkův, vlí na to půl žejdlíka dobrého mléka, drobet květu, pepře, muškátové kulky, hřebičku a skoříce přidej, osol a dobře to v hromadu zmíchej, vezmi vepřové dobře vyšlemované a vymyté střeva a tim usekaným je naplň a tak budou jitrnice hotové, potom je obvař v mléce[dg]mléce] Mlece a dobré budou.
35. Dobrou ledvinkovou[dh]ledvinkovou] ledwikwaau kaši[di]kaši] kaſy strojiti.
Telecí ledvinku vezmouc, vopeč ji a usekej na drobno, ustrouhej žemličku a nalej na ni[dj]ni] nj sladké smetany, přidej květu, cukru, asi pět vajec, zmíchej[dk]zmíchej] zmicheg to spolu s tou ledvinkou a potří mísu máslem, vlej to spolu na mísu, postav na vohřívadlo, poklop mísu s pokličkou, přihrň vespod i zvrchu uhlí a nech, ať to vře.