vložiti to čistě do rúchy plátna nového. A potom vložiti do presu anebo pod prkno a přiložiti kamenem, že by tuho bylo. Pak nazajtřie krájeti jako topenice a dávati to na mísu a udělaj na to jíchu týmž obyčejem jako na zadušeninu, nařeže mandluov, též i z řeckým vínem udělati a tu jíchu vložiti do nového hrnce čistého, aby vystydla. Pak tu hlavu polej tú jíchú, aby vystydla, když by chtěl na mísu dáti.
Kto chce dělati hlavu z srních hlav
Též obrané vařiti je dlúho v hovězí jíše a též obrati z nich maso a mozk a vložiti do moždieře a tlúci. A dáti k tomu švestek nebo povidl, aby bylo černo. Pak to rozpustiti vlaským nebo jiným dobrým vínem, tak nevelmi hustě ani také žídce, protáhniž skrze hartuch a přistav k vohni. Pak daj medu neb cukru tam, aby bylo sladko dobře, pak vlož tam sádla a daj kořenie – pepře, hřebíčkov a málo květu, a nabiti vajec, co by se