ví[M2v]číslo strany rukopisuně vařiti a nad tím pospodku se pařiti.
Planého dětele semeno, řeckého sena, lněné, každého jednostajně, mezi to vaječný žloutek přimísiti, udělaj z toho flastr a na břicho přilož.
Hlizné koření ztlučené na břicho přiložiti.
V mátové[13]mátové: Matowé mízce šat vomočený na břicho přilož.
Plané štětky listí u víně vařiti, potom ztlouci a jako flastr na břicho položiti.
Co ženy plodné činí
Rosmarýnu a rojovníku požívati.
Všedobr, rojovník a červený černobýl u víně vařiti a píti.
Vodní jitrocel požívaný.
Rojovník a prach slonové kosti u víně i jináč užívaný v pokrmu.
Myry u víně požívati a tím se i podkuřovati.
Poleje v nápoji i v pokrmu často požívati.
[M3r]číslo strany rukopisuSrním kořenem pospodu se podkuřovati, prospěšné jest.
Polní kmín od člověka neb hovada jedený, v přirozeném skutku plodné je činí.
Natržník v déšťové vodě vařiti, páru k luonu připouštěti, potom prach jeho s medem smíšený spůsobem flastru na břicho přikládati.