[6v]číslo strany rukopisukosti, když pak dobře rozevrú, mútví protiehni skrze duršlák, i co kostí zuostane, vymec ven. A co toho, ztluc to v moždieři. Pak čistých topeniček, spále na tichém uhlí, usuše, ať jest černé, vlož tam, ať jsú spolu stlučeny. Vezmiž švestek aneb povidl, protiehniž skrze duršlák, vlož k tomu, pak toto z moždieře vybera, ať s tiem zevře, a potom to protáhni skrze hartuch, vondaj do čistého kotla, vezma medu čistého, coť by se zdálo, ať by sladko bylo, i nechajž toho, ať vře, i dajž kořenie všecka k tomu, a vespi tam kmínu i jader, pomaže necky medem, vylí na necky, ať ustydne. A potom studené řež přes necky a pospi zázvorem nebo skořicí a daj na mísu.
Kyselice z líňov
Vezmi líňov, coť by se zdálo, s mísu neb se dvě, ty líně, vykuchaje čistě, vař v dobrém víně, natři tam řeckého vína, aby černo bylo, a zdálo li by se neklovato, přičiň [7r]číslo strany rukopisukaprových koží. Pakli by neměl, ale vyzích měchýřuov aneb bobrových nožiček, obváže to čistě, vlož k těm líňom, ať spolu vrú, i když by se zdálo, že by dobře bylo, protiehni skrze duršlák a potom skrze hartuch i vlíž do čistého kotla a vař a daj tam cukru neb medu, ať by sladko bylo. Dajž kořenie jako k prvnie, a květu nemnoho. A protluka jader višňových, vespiž tam,[3]následuje text „a vstav do studena“, který je červeně přeškrtnut cožť by se zdálo, medem pomaže necek, i vlíž tam a vstav do studena, ať vystydne, krájej ji napřieč a klaď na mísu a pospi, čím chceš.
Sejr mandlový
Vezmi mandlov, coť by se zdálo, zvaře je zlupiž a zlúpě protluc je v moždieři, potom tři v pánvi, když bude suché, vytiskni z nich volej a, vezma měchýřuov vyzích, uvař je v čisté vodě, že by mohly rozevřieti, a vlož je do pánvice, rozpustiž to teplú vodú, v kteréž[c]kteréž] kteres mě[7v]číslo strany rukopisuchýře