nadievanina, -y f.; k nadievaný
nadívané maso, masité jídlo plněné nádivkou n. sekané maso nadité do střívek (klobása): farcimina nadyewanyna KlarBohF 545 (De ferculis; nadzievanie ~O, nadievaná ~E); farcimen sluka aut nadiewanina SlovKlem 47a; fartum … id est farcimentum, hoc est caro incisa, cum aliquibus aliis commixta, qua farciuntur intestina, Nadijewanina VodňLact I2a. Jen v slovnících
Za lat. farcimen (střhn. wurst Diefenbach, Glossarium 225) stč. též drob
Zdroj: Staročeský slovník, [seš.] 1–26. Praha: Academia, 1968–2008.

nadievanina, -y, fem., nádivka (v jelitech atd.), Füllsel. — Fartum, id est farcimentum, hoc est caro incisa cum aliquibus aliis commixta, qua farciuntur intestina nadijewanina Lact. 66a; nadiewanina farcimen SlovKlem. 47a.
Zdroj: Gebauer, J., Slovník staročeský, I–II. Praha: Česká akademie císaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umění a Česká grafická společnost Unie, 1903 a 1916; Praha: Academia, 1970².
